MARIAN BLAUW - CREATIEVE KUNST

GIPSMODEL

Wil je een gipsbuik als aandenken aan je zwangerschap? Later is het leuk, zowel voor jezelf als voor je zoon / dochter, om op de ware grootte terug te zien hoe je buik er uit zag tijdens de zwangerschap. Je kunt de afdruk wit laten, maar je kunt hem ook door mij laten beschilderen.


Mogelijkheden

  • 1)  alleen buik + borsten
  • 2)  buik + borsten + 1 of 2 schouders
  • 3)  hand(en) op je buik + borsten
  • 4) alleen buik


Wanneer laat je de gipsafdruk maken

Je wilt een afdruk van je buik als deze op zijn grootst en mooist is. Alleen wil je natuurlijk niet het risico lopen, dat je net te laat bent. Zodoende adviseer ik, om een afspraak in te plannen wanneer je tussen de 32 en 36 weken zwanger bent.


Werkwijze

In totaal neemt het maken van de gipsbuik ongeveer 10-20 minuten in beslag. Het gewenste deel van het lichaam beplak ik helemaal met gips. Het gips begint al na 3 minuten te harden en na 10 minuten is het keihard. Dit heeft als voordeel dat je niet heel lang hoeft te blijven staan. Wanneer het staan voor jou niet meer prettig voelt, dan kunnen we deze gipsafdruk ook zittend maken.

Het gips haal ik er gelijk weer vanaf. De randen van het gips werk ik mooi bij, een ophangsysteem bevestig ik aan het gipsmodel. Na ongeveer 45 minuten is het witte gipsmodel klaar. Je kunt er dan voor kiezen om deze mee naar huis te nemen, of om hem bij mij te laten, zodat ik deze kan beschilderen met een naar jouw gekozen motief / idee.

Het is niet noodzakelijk om een bh te dragen tijdens het ingipsen. Wel komen bij de meeste vrouwen de borsten met bh nu eenmaal beter tot hun recht. Ik raad je aan om een zo glad mogelijke bh zonder beugels aan te doen. (liefst een oud exemplaar) Daarnaast adviseer ik ook om een oude (onder)broek aan te trekken in verband de gipsvlekken die wel op de broek kunnen komen. De broek kun je tijdens het ingipsen aanhouden, maar houdt er wel rekening mee, dat deze nat kan worden. Een gipsbuik wordt het mooist, wanneer deze op de huid wordt aangebracht. Voor wie dit liever niet wil, dan kun je er voor kiezen om een strak topje tijdens het gipsen aan te houden. Houdt er wel rekening mee dat ik dit topje na afloop dan wel kapot moet knippen.

Wanneer je zelf thuis een gipsafdruk hebt gemaakt, dan kun je er ook voor kiezen om deze bij mij te brengen en deze door mij naar jouw wensen te laten beschilderen.